Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr!
1 héttel ezelőtt minden előzmény nélkül egyik pillanatról a másikra fekete úszkáló foltot láttam a bal szemem előtt. Ez az úszkáló folt azóta is megvan, amerre a szemem mozgatom, ez a folt követi a szememet. Elmentem szemészetre, a következő leletet kaptam:
V: 0,9
0,15
érz kfl T: 17/15, 17/15 Hgmm 1.cs. Cicloplegicedol o.s.
Párhuzamos szemállás
Rés.kth kp erezett, cornea, tiszta, csarnok: kp mély, tiszta. Pupilla: kerek, centr. fényre direkt, indirekt jól reagál. Lencse: tiszta. Üt.ben úszkáló mobilis homály.
Szemfenék Volk: o.u. éles szélű, jó színű, jó nívójú papilla, kp tág erek, mac. tájon kóros nem látható.
3-as tükör: o.s.: üt.-ben úszkáló mobilis homály, periférián vérzés, szakadás nem látható, retina az alapján...

A diagnózis Egyéb üvegtesti borússágok

Kérdeztem az orvost, hogy mit lehet kezdeni ezzel a homállyal, de azt mondta hogy semmit, ez megmarad, együtt kell élnem vele... De rettenetesen zavaró. Tényleg nincsen rá valamilyen gyógymód? Vagy olyan valami amitől halványulna? Valamint azt szeretném kérdezni még, hogy valamilyen szemcseppet használhatok?
Válaszát előre is köszönöm
2023.01.13
Tisztelt Asszonyom/Uram!

Köszönöm megkeresését.
Amennyiben a szemészeti leletén szereplő leírások korrektek, valóban nem kell tennie semmit, nincsen szemcsepp vagy más csodaszer, ami elmulasztja az egyébként gyakori üvegtesti homálykát. Viszont mégis jó hírem van: a csodaszer az idő. A kis homályt lassan, néhány hónap alatt a fagocitáló sejtek nagyrészt eltüntetik, és a zavaró hatása megszűnik. Amennyiben további kérdése van, vagy másodvéleményt szeretne, szívesen látom részletes vizsgálaton, amire a Szemészeti Központ honlapján vagy telefonszámán lehet jelentkezni.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2023.01.13
Tisztelt dr Holló Gábor!
68 éves vagyok. Nálam 19 éve diagnosztizálták a glaukómát, azóta rendszeresen csepegtetek a szemeimbe. Jelenleg reggel Combigan és Azopt cseppeket, este Combigan, Azopt és Taflotán cseppeket. Ennek ellenér a szemnyomásom 20 felett van. Pachymetria: +1/+1. Látótérvizsgálat értékei jók. Érdeklődöm, hogy Dr. Holló Gábor mint glaukóma specialista ilyen esetben javasolná-e Az SLT beavatkozást?
A vizsgálat, a beavatkozás az utóvizsgálat/vizsgálatok mennyibe kerülnének?
2023.01.12
Tisztelt Putz Józsefné!

Köszönöm megkeresését.

Az Ön által leírtak alapján nem tudom megválaszolni azt, hogy Önnek valójában milyen típusú glaukómája van, és hogy azzal a jelen állapotban mit célszerű tenni. Ahhoz, hogy korrekt és objektív álláspontot tudjak kialakítani, mindenképpen egy részletes vizit szükséges, amire, ha Ön kívánja, munkatársaim a Szemészeti Központban szívesen előjegyzik. Az esetleges SLT kezelésről is ennek során tudok dönteni. Az árakról és az egyéb technikai részletekről kollégáim természetesen tájékoztatják majd Önt, a honlapon szereplő információnak megfelelően.

Üdvözlettel,
Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2023.01.12
Tisztelt Doktor!
Kérdésem az lenne, hogy a szemem mozgatásra fáj, belül, mintha az izom fájna. Nagyon megijedtem mert nagyon rossz dolgokat olvastam interneten. Azt hozzá kell tenni, hogy meg vagyok fázva sok a váladék az arcomban, folyik az orrom, tüsszögök, de lázam nincs. Látásromlást nem tapasztaltam de tompa fájdalom van mikor a szememet mozgatom.
Köszönöm
2022.12.22
Tisztelt Szilágyi Veronika!

Leírása alapján azt javaslom, hogy várja meg a légúti infekció teljes lezajlását, és ha utána meg mindig van panasza, kérjen szemorvosi vizsgálatot, amit én is szívesen elvégzek.

Üdvözlettel,

Prof Dr Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.12.22
Tisztelt szemészeti központ!
Lányomnak 4 éve fennálló erős szem és szemkörnyék fájdalma van. Úgy érzi mintha 1000 tüske szurkálná , csip ég a szeme olyan érzése is van mintha zsugorodna a szemgolyója. Nem piros, nem gyulladt, de sokszor viszket .Több szemész vizsgálta mindenki azt mondja szemészetileg nincs semmi baja. Voltunk orr fül gégészeten megműtötték , orrcisztával, semmi változás, fogait, betömték, kihúzták amit kellett.immunológián kivizsgálták sjögren szindrómával az is negatív, neurológus szerint nincs neurológiai eltérés, allergiára is kivizsgálták. Felfoghatatlan hogy sehol semmi okot nem találnak és iszonyatosan szenved a fájdalomtól. Fényre is nagyon érzékeny lett a szeme , laptop, tv telefon fénye is zavarja. Üj szemüveget is csináltatott semmi változás. Teljesen kikészül már idegileg az állandó fájdalomtól. Sokszor már olyat mond hogy kiszúrja nem bírja tovább. Kérem mondjanak tanácsot mit csináljunk, hova vigyük. Voltunk koponya MR arcüreg ct is. Minden nap fejfájásra is panaszkodik, lányom szerint a szemétől fáj a feje Könyöke vele egy időben kezdett fájni, azóta isfáj esetleg az a gyulladás okozhat szemfájdalmat is? Kapott szteroidot az orrműtét előtt akkor 10 napig nem fájt a szeme , viszont pszichés tünetei nagyon felerősödtek tőle. Rexetin Rivotrilt Depakine Crono és Yarocent szed. Kérem adjanak tanácsot mi okozhatja ezt az elviselhetetlen szemfájdalmat , nem hiszem hogy nincs baja a szemének hisz az fáj nagyon. Roham szerűen jön, van mikor enyhébb a fájdalom néha elviselhetetlen. Műkönnyet géleket használ semmi változás. Van olyan szemész orvos önöknél akinek nagy tapasztalata van megtalálná az okot ?? Legalább 8 szemész látta és senki nem talál semmi elváltozást a szemében.
Tisztelettel várom a segítő választ
Szabó Ferencné


2022.12.16
Tisztelt Asszonyom!

Köszönöm levelét.

A leírtak alapján nincsen világos elképzelésem, de persze én is szívesen megvizsgálom. Felmerül, hogy a szervi okok leírt kizárása után psychiatriai vizsgálat lenne indokolt. Léteznek hasonló panaszokat okozó psychiatriai állapotok, de abban én nem tudok segíteni.

Üdvözlettel,

Prof. Dr Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.12.16
Tisztelt Dr. Úr/Hölgy! Gyerekkorom óta tompalátó vagyok! A balszememre /most voltam szemvizsgálaton 0,25 dioptriás lencse, sajnos jobb szemem nem tud lencsével éles lenni, de homályosan bár mindent látok, térlátásom is teljes mértékben tudom használni! 19 éve vezetek napi szinten balesetmentesen, de mivel lejárt az orvosi alkalmassági szeretnék választ kapni, hogy van-e akadálya és, hogy esetleg Önöknél is van-e erre lehetőség? Üdvözlettel: Nagy Andrea
2022.12.09
Tisztelt Nagy Andrea!

A leírtak alapján Prof. Dr. Holló Gáborral egyeztetve abszolút akadálya nincs a jogosítványnak.
Központunkban van lehetőség szemvizsgálatra jogosítványhoz, ehhez szükséges egy általános első vizit, és tátótér vizsgálat. Árainkat és elérhetőségeinket a következő linken találja : https://www.szemeszetikozpont.hu/arak

Időpontfoglalásért, vagy további információkért, kérem keressen minket a +36308418636-os telefonszámon.

Üdvözlettel:
Szatmári Adrienn
asszisztens
2022.12.09
Tisztelt Doktor Nő/ ÚR! kérdésem az lenne, hogy kb. 3 hete,minden jel nélkül, először lila foltokat láttam, majd fokozatosan ment el a látásom. Mostanra fekete foltokat látok a bal szememre. Voltam szemész orvosnál a következő leletet kaptam. Bal oldalt papilla kitöltöttt,elmosott szélű,fundusszerte kisebb-nagyobb vérzés, csíkolt vérzés látható.Kanyargós vénák töredezezz véroszloppal.
A doktor, azt mondt,egy hirtelen vérnyomás kiugrás okozhatta ezt,ami tényleg volt. Terápiát javasolt, de nem mondta pontosan miből áll. Koromnál fogva én már nem szeretnék rizikós dolgokat vállani. Kérdésem, esélyem lehet-e hogy újra lássak? Milyen kezellés lehet megfelelő számomr? Köszönöm szépen válaszát! ilona
2022.12.02
Tisztelt Asszonyom!

Köszönöm megkeresését.
A leírt elváltozás nem egyetlen betegségre jellemző, ezért egyetlen eljárásmódot látatlanban nem tudok javasolni. Lehet a szem vénás rendszerének betegsége, de (főként idős korban) lehet artériás probléma következménye is, amiből szintén nem csak egyféle van. A sokféleség azért fontos, mert az egyes okok más és más kezelést ill. további nem szemészeti vizsgálatot igényel, akár az életben maradás érdekében is. Mindezek alapján azt tudom felajánlani, hogy rövid határidőn belül, egyeztetett időpontban megvizsgálom Önt, és az eredmény alapján adok tájékoztatást és javaslatot.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.12.02
Tisztelt DortorÚr!
24 éves nő vagyok 14 éve hordok szemüveget. Jelenleg -3-as szemüvegem van.Sűrűn fáj mindkét szemem. Úszó homályokat már tapasztalok egy ideje. Viszont néhány hete pár másodpercig tartó felvillanó színes kör alakú fényfelvillanásokat látok.
A szemnyomásom legutóbbi 21hgmm volt mindkét szememen,és kis peripapillaris atrophiát is leírt. Nagymamám zöldhályogban szenvedett,és Édesapámnál is igazolódott.
Mi okozhatja a fényfelvillanásokat?
Válaszát előre is Köszönöm!
2022.11.23
Tisztelt Asszonyom!

Az Ön által leírtak típusosak a jelenleg is zajló, azaz folyamatban lévő üvegtest leválás kórképre, ami mindenképpen maximális pupillatágításban történő, részletes retina vizsgálatot teszk szükségessé, rövid időn belül. Az állapot részletesebb leírása meghaladja egy válasz kereteit. Amennyiben kívánja, a szükséges vizsgálatot el tudom végezni, akár a jövő héten is, időpont biztosítás után, amit a szemeszetiközpont.hu weboldalon tud Ön létrehozni.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.11.23
Tisztelt Doktornő /Doktor Úr!
Édesanyámnak agyvérzése volt október 1-jén. Utána kettős látása volt, majd az elmúlt neki, azonban mikor fejéből eltávolították a draint amivel a nyomást csökkentették, utána elkezdett romlani a látása, kétoldali üvegtesti vérzést állapítottak meg. Bal szemével nagyon homályosan lát, a jobb szemével pedig csak fényeket.
Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő lehet a gyógyulás és milyen lehetőségek vannak a gyógyítására?
Jelenleg dicynone és rutascorbint szed a szemére. Válaszát előre is köszönöm!
2022.11.23
Tisztelt Regina,

Az édesanyját érintő esetleírás nem elégséges a világos válaszhoz, mivel üvegtesti bevérzés sok, eltérő okból kialakulhat, és mértéke is jelentősen változhat. Lehet az "agyvérzéssel" vagy stroke-kal kapcsolatos az ok, és lehet attól független is (pl. cukorbetegség). Általánosságban, ha a vérzés mennyisége nagy, esetleg ismétlődik, akkor üvegtesti műtét jön szóba az eltávolítására és az újabb vérzések megelőzésére, de csak akkor, ha erre a beteg alkalmas állapotban van. Ha nincsen, akkor az Ön által is leírt gyógyszeres kezelés folytatása a kezelés. Javaslom, hogy édesanyja kezelő szemorvosaival egyeztessen a továbbiakról.
Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor


Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.11.23
KET HONAPIG SZEDTEM TERBINER 250 MG TABLETTAT. MINDEN MELLEKHATASA KIJŐTT RAJTAM. EGYRE JOBBAN FESZÜLT AZ ARCOM,ORROM,SZEMEM.EKKOR MÁR NAGYON FÁJT IS,SZILÁNKÉRZÉSEM VOLT A SZEMEMBEN ÉS MEGVÁLTOZOTT AZ ÁLLÁSA, MINTHA ELHUZODOTT VOLNA A HELYÉRŐL MINDKÉT SZEMEM,KÉT HONAPJA ABBAHAGYTAM A SZEDÉSÉT. A TÜNETEIM ENYHÜLTEK, DE NEM SZÜNTEK MEG. AZOTA IS MAGASABB A NYOMÁS A SZEMEIMBEN ÉS AZ ELHUZODÁS IS MEGMARADT. ALAPOS KIVIZSGÁLÁSON VOLTAM, A DOKTOR UR AZT MONDTA, HOGY EZ NEM GLAUKOMA, A GYOGYSZER MELLÉKHATÁSA, AMI MÉG EGY FÉL ÉVIG IS MEGMARADHAT.
CONJUCTIVAKP. VÉRTELT. CORNEA FELSZINE SIMA, CSILLOGO ÁLLOMÁNY ,HÁTLAP TISZTA. ELÜLSŐ CSARNOK KP. MÉLY VIZE TISZTA, IRISZ RAJZOLATA MEGTARTOTT, BÉKÉS. PUPILLA JO SZINÜ, ÉLES SZÉLÜ, FÉNYRE JOL REAGÁL.LENCSE TISZTA


.A, MACULA ÉP. NEM KAPTAM NYOMÁSCSŐKKENTŐ SZEMCSEPPET. A FŐORVOS UR AZT MONDTA, HOGY KÉSŐBB NEM TUDNÉK LEJŐNNI ROLA.AZ A KÉRDÉSEM ,HOGY TÉNYLEG MEGMARADHAT A MELLÉKHATÁS MÉG EGY FÉL ÉVIG IS ÉS HA EZ ALATT AZ IDŐ ALATT MINDIG FELUGRIK ASZEMNYOMÁS ÉS A VÉRNYOMÁS KIALAKULHAT-E TÉNYLEGES GLAUKOMA.
24-ES VOLT A NYOMÁS A SZEMEIMBEN A MÉRÉSKOR.
2022.11.15
Tisztelt Misler Zoltán!


A Terbiner tabletta ismert mellékhatása fejfájás, ennek azonban a szemhez nincsen köze. Lehetséges a Terbiner szedéstől független orr és arc melléküreg nyálkahártya duzzanat is, ami a szembe sugárzó fájdalmat okoz. A szemnyomásnak sem egyikhez, sem másikhoz nincsen köze. Mivel nem írta meg, hogy mennyivel "magasabb" a szemnyomás, és mivel nincsen ÉRDEMI látóidegfő leírás a leletében, csak annyit tudok javasolni, hogy kívánságra szívesen megvizsgálom én is.

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.11.15
Tisztelt doktor úr / doktornő!
Szemszárazságra szeretnék házilag szemcseppet készíteni. (Eddig egy patikában kapható szemcseppet használtam és már komfortosnak érzem, hogy naponta használjam, de szeretnék inkább házi, olcsóbb megoldást találni.) Igaz, hogy ha kamillateát töltök egy szemcseppentőbe, akkor azt közvetlenül szembe is lehet csepegtetni? Ehhez mindig frissen főzött és lehűtött teát kéne használni? Vagy a kamilla pont szárítja a nyálkahártyákat, szemet? Esetleg a sós víz?
Segítségét előre is nagyon köszönöm,
Lili
2022.11.15
Tisztelt Lili!

Semmilyen ilyen házi szemcsepp nem értelmezhető orvosi cél hiányában, és kifejezetten kockázatos fertőzés, allergizálódás és direkt toxikus hatások miatt. Egyértelműen nem ajánlom.

Üdvözlettel:
Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2022.11.15

Hírek

Ingadozó, átmeneti látásváltozások

Prof. Dr. Holló Gáborral , a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával a korábbiakban számos szemészeti betegség különféle tüneteit foglaltuk össze. A jelen alkalommal egy eltérő hátterű, de a betegek által részben hasonlóan elmondott panaszcsoporttal ...

Hogyan hatnak a szemnyomást csökkentő gyógyszerek?

Korábban több alkalommal beszélgettünk Prof. Dr. Holló Gáborral , a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával a szemnyomás csökkenést igénylő zöldhályog (glaukóma) gyógyszeres kezeléséről. Ezek során a szemcsepp kezelések ...

Hasonló nevek, eltérő jelentések: félreértések a szemészeti betegségek tekintetében

Prof. Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ szemész szakorvosával, glaukóma specialistájával az elmúlt évek beszélgetései során számos szemészeti betegséget, kóros állapotot érintettünk. Ezeket tematikusan csoportosítva mutattuk be, és tárgyaltuk. A fentiek miatt azonban ...

Prima Medica Egészséghálózat

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok