Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel:

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr! 2007-ben üvegtesti vérzés miatt egy fájdalmas szemműtéten estem át az egyik szememet illetően, a műtét során szemlencse beültetés is történt. Azóta nem voltak látási és egyéb szemproblémáim, viszont a mai napon egy trauma érte az érintett szemgolyómat - egy kis fémtárgy nagy sebességgel eltalálta a szemgolyóm közepét, aminek következtében azonnal cikk-cakkban megjelentek a látóteremben a sötét villámhoz hasonlítható csíkok, azután a fekete pontok, majd gyorsan feloldódtak és mintha ködfátyol borult volna a szememre, illetőleg mintha koszos vízen keresztül látnám a külvilágot. A kontúrok a látásomban megmaradtak, viszont a bevérzés jelen van. A közelemben nincs szemészeti ügyelet, sem magán szemorvos, a kérdésem az lenne Önhöz abban az esetben ha időben tudna válaszolni, hogy mennyire sürgős szemorvoshoz fordulnom. Ma Nagypéntek van, még van hátra 3 ünnepnap amikor szünetel a rendelés a közelemben. Van annak kockázata ha csak a húsvéti ünnepek után keresem fel a szemorvost???? Előre is köszönöm a válaszát! Tóth Imre Tiborné
2024.04.04
Tisztelt Tóth Imre Tiborné!

Köszönöm megkeresését.

Hozzám levele csak ma, április 2-n jutott el, így értelemszerűen az ünnep előtti vizitre vonatkozóan nem tudok már tanácsot adni.
Panaszai alapján javasolt szemorvosi vizsgálat, ha kívánja, akkor előjegyzés után én is szívesen megvizsgálom.

Üdvözlettel,
Prof. Dr. Holló Gábor
2024.04.04
Kedves Doktor úr
Elnézést , hogy zavarom. Tegnap délben 2024.03.28-án 8 éves kislányom szemét Tágították. A látása tegnap este nyolcra rendeződott semmi gond a látással. Viszont a pupilla azóta is nagy maradt pedig eltelt több mint 24 óra már. Sőt az egyik nagyobb mint a másik. Elég feltűnő is. Kérdésem az lenne, hogy mit lehet ezzel kezdeni,azt mondták , hogy 24 órán belül megszűnik minden. Nagyon féltem. Meddig várnunk ezzel ? Ugye nem fog így maradni?? Egyenként plusz 0.5 az egyik a másik 0.25 pluszos cilinderes a szeme. Erre kapott egy kis olvasó szemüveget majd bár doktornő szerint nem lenne szükség még szemüvegre. Kérem segítsen, hogy meddig marad így a pupillája ,és hogy lehetséges ez , hogy a látása már jó de a pupilla még nagy? Válaszát előre is köszönöm
2024.04.04
Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megkeresését.

A gyermekkori, szemüveg diopria meghatározáshoz használt pupillatágító cseppek hosszabb hatásúak, semmi veszély nincsen abban, ha 1 nap után még tág a pupilla. A csepp típusától függően 1-2 és 5-6 nap közötti a relatív pupilla tágulás ilyen esetben, és nem kell attól tartani, hogy tartósan megmarad.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.04.04
Tisztelt Doktor úr!
Mindkét szemen műtött glaucoma ill. Szürkehályog.
Szeretném megkérdezni hogy milyen kilátásaim lehetnek a következő diagnózis alapján:
Iridectómia területén kéregmaradék-pupilláris szélen sok pigment.Minimálisan reagáló jobb pupilla tágabb---vizszintesen ovális,felül Úristen sorvadás.Jobb old.halványabb- bal old. közel jó színű papilla,norm.erek,ép retina .
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Boros Judit
2024.03.27
Tisztelt Boros Judit!

Köszönöm megkeresését.
A leírás egy állapot (status) leírás, ami semmilyen információt nem ad a jövőre nézve. Tehát nem tudok levele alapján kérdésére válaszolni. Viszont ha kívánja, örömmel megvizsgálom, és akkor a prognózist megbeszélhetjük. A részleteket és az időpont foglalást recepciós asszisztensnő kollégáim az Ön megkeresésére készséggel menedzselik.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.03.27
Kedves Doktor Úr!
Egy esetleg retina szakadást hogy lehet időben eszre venni? Nemreg vettem észre hogy ha fényes felületre nezek, akkor ilyen kis apró gyorsan cikázó foltokat látok. Előtte volt, hogy ha nagyon a szemem sarkába néztem, akkor szikralatasom is volt, de ez pár másodperc után elmúlt ès már nincs.
Kèt hónap után elmentem szemeszetre ahol csináltak OCT vizsgálatot, illetve szemfenéki vizsgálatot is, viszont ott nem tágították ki a pupillám. Azt mondta a doktor, hogy ő nem lát semmit.
A kérdésem az, hogy egy OCT illetve pupilla tágitas nélküli szemfenekvizsgálat elegendő ahhoz hogy bármi apró bajt ki mutasson? Akár egy szakadást? Vagy kérjek más vizsgálatot is?
Köszönöm válaszát.
2024.03.22
Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megkeresését.

A leírt panaszok és az előző vizsgálat óta eltelt idő alapján mindenképpen javaslom a pupillatágításban végzett perifériás retina vizsgálatot, és egy OCT / OCT angiográfiás vizsgálatot. Mindkét vizsgálati elem lényeges .

Ha kívánja, előjegyzés alapján szívesen megvizsgálom. Recepciós asszisztensnőim örömmel állnak rendelkezésére a technikai részleteket illetően.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Szemészeti Központ vezetője
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.03.22
Tisztelt Doktor Úr!
Mintegy 2honapja glaucomat (nyílt) diagnosztizaltak nálam.
Magas volt a szemnyomasom,28 26 hgmm.
Visitalant írták fel számomra de problémáim vannak.
Egy hétig nem érzek magas szemnyomast,de azt követően 3-4 napig igen.A szem vörös lesz és nem tudok jól aludni.
Lehetseges hogy szemcseppet kell valtanom? Minden este 1-et cseppentek.

Köszönettel venném válaszát.
2024.03.19
Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megkeresését.

Leírt panaszai alapján mindenképpen érdemi újravizsgálás, és annak alapján más kezelés beállítása jön szóba.

Ha kívánja, előjegyzés alapján szívesen megvizsgálom. Recepciós asszisztensnőim örömmel állnak rendelkezésére egyeztetéshez és tájékoztatáshoz.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Szemészeti Központ
Prima Medica Egészségközpontok
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.03.19
Tisztelt Doktor úr!
43 eves nő vagyok.Kb 4 hete elkezdtem uszo homalyokat látni.Van egy igazan zavaro a jobb szememnél,pomt a latoteremben van teljesen olyan mint egy kishosszukas valami a vegen egy nagyobb gömbbel ( mint egy petesejt) egyebkent több van de azok annyira nem zavaroak,vsak ahogy feher feluletre nezek.Mondjak hogy akorral jar..Nagymamam 89 eves eleteben nem latott meg ilyeneket,de csaladomba senki.Es azt olvasok ezek nem tunnek el,csak több lesz.Ez tenyleg igy van?Voltam szemfenek vizsgalaton is ahol nem lattak semmit..Egy anyajegyet vettek eszre,el is kuldtek fundus kameras felvetelre,de ott meg a fundus kameraval nem lattak..Aggodok pict.
2024.03.14
Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megkeresését.

Az üvegtesti homályok eredete, és ennek megfelelően időbeli lefolyása sokféle, így konkrét esetére nem lehet a levél alapján választ adni.
Ha kívánja, én is szívesen megvizsgálom, és a találtak alapján állapotát részletesen megbeszélhetjük.
Kolléganőim rendelkezésre állnak, ha vizsgálatot szeretne egyeztetni.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.03.14
Üdvözlöm!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a bal szem íriszemben már évek óta van" bevérzés szerű barna folt" és az elmult napokban nagyobb lett hogy ez mitől lehet vagy mi lehet ez? Mert annó nekem azt mondták csak meg van erőltetve a szemem de csak meg szeretném tudni hogy okozhat-e nagyobb problémát vagy meg nyugodhatok-e hogy nem lesz vagy lehet belőle baj. Előre is nagyon köszönöm a választ és elnézést a helyesírás miatt.
2024.03.13
Tisztelt Farkas Zsuzsanna!

Köszönöm megkeresését.

A szivárványhártya körülírt eltérései megfigyelést igényelnek, szükség esetén fényképfelvételes követést.
Ennek megfelelően, én a levele alapján nem tudom megítélni a helyzetet.
Ha kívánja, akkor előjegyzés alapján én is szívesen megvizsgálom.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.03.13
Tisztelt Doktor Úr!
Születésem óta zöldhályoggal kezeltek. Sajnos az irataim elvesztek. Napokban meglátogattam a Mária utcai klinikát, ahol azt mondták hogy nagyon szép állapotban van a szemem, károsodás nem fedezhető fel. Kísérleti jelleggel hagyjam abba a gyógyszer szedését. Talán nincs is zöldhályogom. Szemnyomásom is nagyon jó volt. Ezzel a betegséggel diagnosztizáltak születésemkor, nem értem mi történik velem. Szerintem csak szépen karban tartottuk a szememet, nem hiszem hogy magától eltűnik egy ilyen betegség. 37 éve szedem a gyógyszert, gondolom ha valójában nem áll fenn a betegség,a gyógyszer károsította volna a látást. Ön mit gondol, mert én nem tudom mit gondoljak.
Tisztelettel
2024.03.11
Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megkeresését.
A csecsemőkori/kisgyermekkori glaukóma vizsgálata, diagnosztikája nem egyszerű ma sem, 37 éve pedig különösen bizonytalan volt. Sem a mai tudás, sem a mai műszerezettség nem állt rendelkezésre akkor. MIndenképpen javaslom, hogy úgynevezett másodvélemény kérése címén állapotát tisztázzuk. A tartós szemcsepp használat nem feltétlenül károsítja a szemet, ez a feltételezése általánosságban nem helytálló. Az viszont nem mindegy, hogy a következő évtizedekben, amikor már idős lesz és toleranciája bizonyos szemcseppek irént csökkenhet, használ-e feleslegesen cseppet.
A fentiek alapján a helyzet objektív, mérésen alapuló feltárása indokolt, és ha kívánja ezügyben szívesen megvizsgálom. Recepciós asszisztens kollégáim örömmel állnak rendelkezésére időpont biztosítás és tájékoztatás tekintetében.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Szemészeti Központ vezetője

2024.03.11
Tisztelt Doktornő/Úr!

Bejelentkezést előtt szeretném megkérdezni, hogy releváns gyekorlattal rendelkeznek-e emlőrák utáni kemo-kezelés, illetve hormonkezelés következtében bekövetkezett látóideg sorvadás, látótér szűkülés probléma kezelésével, a látásromlás megállításának lehetőségeivel.

üdvözlettel

Szarka Imréné
2024.03.11
Tisztelt Szarka Imréné!

Köszönöm levelét.

Igen, a látóideg betegségei tekintetében kellő hozzáértéssel és kiváló műszerezettséggel rendelkezünk, amire a szemeszetikozpont.hu honlapon a "munkatársaink" fülben a nevemre kattintva, valamint a "kiemelkedő eszközpark" fülre kattintva Ön is rákereshet.

A látóideg betegségeinek gyógyítása limitált, de mindenképpen fontos az állapot stabil vagy romló jellegének felderítése és okának kimutatása, mert ezek határozzák meg a jövőbeli stabilitást illetve a további romlást.

Előjegyzés alapján természetesen szívesen megvizsgálom.
Recepciós asszisztens munkatársaim örömmel állnak rendelkezésre időpont biztosítás és tájékoztatás tekintetében.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Szemészeti Központ vezetője
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.03.11
Tisztelet Dr Nő/Úr.
2 éve a szememben zsírcsomó jelent meg a szemem szélén belül a szemgolyó mögött.
Voltam szemészeten azt mondtak zsír csomó előesés. Azóta nőtt félek hogy megvakulok. Kérem válaszoljanak. Előre is köszönöm
2024.02.26
Tisztelt Kérdező!

Köszönöm megkeresését.

A leírt elváltozás valóban lehet zsírszövet megjelenése, ami idősebb korban nagyon gyakori a kötőszövet lazulása miatt. Ez vaksággal, látásromlással nem jár.
Amennyiben kívánja előjegyzés alapján szívesen megvizsgálom én is.

Üdvözlettel,

Prof. Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
2024.02.26

Hírek

Szemüveg, kontaktlencse, látásjavító műtét: mi micsoda, előnyök hátrányok

Holló Gábor professzorral, a Szemészeti Központ vezetőjével, glaukóma specialistájával számos alkalommal beszélgettünk a szem fénytörési hibáihoz társuló szemészeti betegségekről. A jelen alkalommal nem elsősorban a szem betegségeiről, hanem a fénytörési hiba, azaz a szemüveg ...

OCT, látótér és szemnyomásmérés: helyük a zöldhályog sikeres gondozásában

A glaukóma (zöldhályog) korrekt kimutatása és a látás hosszú távú megőrzése érdekében végzett korszerű gondozása számos különböző módszer igénybevételét teszi szükségessé. Ezekről a korábbiakban már mind említést tettünk Prof. Dr. ...

A szemfelszín vörössége

A szemfelszín vörössége rendkívül összetett hátterű tünetcsoport. A szem vörösségét mind a nem szemész orvos, mind a beteg könnyen észlelheti. A kérdésről számos betegség kapcsán már beszélgettünk Prof. Dr. Holló Gáborral , a Szemészeti Központ ...

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK