ACCUTOME SZEMÉSZETI ULTRAHANG KÉSZÜLÉK

ACCUTOME SZEMÉSZETI ULTRAHANG KÉSZÜLÉK

Professzor Dr. Holló Gábor Létrehozva: 2023.04.25 Módosítva: 2023.04.27

Az AccuTome szemészeti ultrahang készülék lehetőséget biztosít a szem részeinek és a szemüreg szöveteinek nem invazív vizsgálatára valamint az elváltozások kimutatására még átlátszatlan fénytörő közegek esetén is, azaz amikor optikai módszerekkel a szem belső részei nem láthatók be, és ezért optikailag nem is vizsgálhatók.

Mitől professzionális az AccuTome készülék?

A szem szöveteiben kialakuló vérzések, daganatok, az üvegtest homályai és vérzései, a retina, a látóideg és a külső szemizmok magas minőségben, jól dokumentálhatóan vizsgálhatók e berendezéssel. Az AccuTome szemészeti ultrahang készülékkel nyert információ kiegészíti az optikai módszerekkel nyert információt, és azokban az esetekben is klinikai fontosságú ismeretet biztosít, amikor a fénytörő közegek homályai miatt a mélyen fekvő szöveteket nem lehet optikai módszerekkel vizsgálni. 

Hogyan történik a vizsgálat az AccuTome szemészeti ultrahang készülékkel?

A vizsgált szemet vagy a szemhéjakon át vagy az érzéstelenített kötőhártyán át vizsgáljuk a készülék ultrahang nyalábot kibocsátó vizsgálófejével. A vizsgálat semminemű kellemetlenséggel nem jár, nem invazív, és a látást nem befolyásolja. 

Mit mutat meg az AccuTome szemészeti ultrahang készülékkel végzett vizsgálat?

A vizsgálattal a szem mély szöveteiben is kimutathatók a szöveti elváltozások, például a jó- vagy rosszindulatú daganatok. Üvegtesti vérzés esetén a retina állapota, esetleges leválása is kimutatható (szemben az optikai vizsgálómódszerekkel). Vizsgálható továbbá számos üvegtesti betegség, a retina cukorbetegségből vagy érelzáródásból kiinduló szövődményes betegségei, a látóideg állapota, az ínhártya gyulladása a szemfenéken valamint a szemizmok károsodása. A keletkezett vizsgálati eredmények az egyéb műszeres vizsgálatok eredményével kiegészülve jelentős értéket képviselnek a szembetegségek észlelésében és az állapot követésében. Azaz az AccuTome szemészeti ultrahang készlék mind a diagnosztika, mind a kezelés eredményességének megítélését kiemelkedően szolgálja.

 

Jelentkezzen be vizsgálatra most! 

Online Bejelentkezés

Széll Kálmán tér - 1015 Budapest, Ostrom utca 16

Téma szakértője

 • Professzor Dr. Holló Gábor

  • szemész szakorvos, zöldhályog (glaukóma) specialista
 • Specialitások:
  • glaucoma (zöldhályog) speciális diagnosztika és hosszú távú gondozás
  • szemészeti betegségek vizsgálata, kezelése, gondozása
  • magas vérnyomás okozta szemproblémák
  • diabéteszes és hipertenzív retinopátia

   

  Rendelés típusa: 

  • Személyes, rendelői vizit

Orvos válaszol

Üdvözlöm!
Babatervezés előtt szeretnék többet megtudni mennyire befolyásolhatja a szembetegségemet.
7 éves korom óta más szembetegség és többszöri műtét után másodlagos zárt zugú zöldhalyogom van. Mára már erős szempcseppel lehet szinten tartani, anélkül 35 körüli szemnyomásom is volt.
Azt már régebben is említette az orvosom hogy a jelenlegi cseppet nem használhatom már a terhesség előtt sem és hogy a császármetszés is indokolt lesz ha eljön az idő, azonban érdekelne hogy a veszélyeztetett terhesség ebben az esetben fennállhat?
Előre is köszönöm válaszát.

Professzor Dr. Holló Gábor
Professzor Dr. Holló Gábor szemész
Tisztelt Asszonyom!

Az Ön által említett probléma valós. A szemnyomás gyógyszeresen történő csökkentése és a terhesség nem abszolút összeférhetetlen, ám azt, hogy milyen hatóanyagot és milyen technikával kell cseppenteni úgy, hogy az a széles körű nemzetközi klinikai tapasztalat alapján ne jelentsen érdemi kockázatot a terhességre, egyedileg kell meghatározni, mivel minden ilyen eset más. Általánosságban a kockázat/haszon elve alapján kell eljárni. Az új kezelést (ha az szükséges) mindenképpen a terhesség bekövetkezése előtt kell beállítani. Célszerű mérlegelni az alap szembetegséget is abból a szempontból, hogy az öröklődő eltérés-e. Mivel az ilyen állapotok megoldása általában meghaladja az általános szemorvosi lehetőségeket, célszerű glaukóma specialistával konzultálni a kezelés módosítása előtt. Erre valamint az optimális cseppentési technika betanítására, amennyiben Ön ezt kívánja, egy részletes glaucoma vizsgálati vizit keretében a Szemészeti Központban lehetőség van.


Üdvözlettel,


Prof. Dr. Holló Gábor

Hírek

Rövidlátás lézeres szemműtét után: a fénytörési hiba elmúlt, a szemészeti betegségek megmaradtak

A rövidlátással és a hozzá kapcsolódó szemészeti betegségekkel kapcsolatban már több beszélgetést folytattunk Prof. Dr. Holló Gáborral , a Szemészeti Központ vezetőjével, glaukóma specialistájával. A jelen beszélgetés során egy speciális kérdésről ...

Genetikai alapon kialakuló szerzett szembetegségek

Jelen beszélgetésünk a Prof. Dr. Holló Gáborral, a Szemészeti Központ vezetőjével, glaukóma specialistájával folytatott kétrészes beszélgetés második része. Az első beszélgetésben a tisztán genetikai eredetű betegségekről szóltunk. A mostani alkalommal a genetikai ...

Mim fáj: a szemem, a fejem vagy a fogam?

A fenti kérdés nem tűnik értelmesnek. Az emberek azt gondolják, ha valamely testrészük fáj, azt egyértelműen meg is tudják jelölni. A kérdés azonban a szemben és a szem környékén nem ilyen egyszerű. Erről a problémáról, melynek számos gyakorlati vonatkozása is van, Professzor Dr. Holló ...

Prima Medica Egészséghálózat